Wat te doen in Peking?

Samenvatting Artikel

Dit is er allemaal te zien in Peking

Ga jij binnenkort naar Peking en ben jij benieuwd welke bezienswaardigheden je zeker niet over mag slaan? Er valt zoveel te zien in Peking! Denk bijvoorbeeld aan de wereldberoemde Chinese Muur, prachtige tempels en nog veel meer. In dit artikel hebben wij de mooiste bezienswaardigheden in Peking op een rijtje gezet. Lees snel verder en ontdek de mooiste plekken in Peking!

Het Zomerpaleis

Het Zomerpaleis is een van de meest mooie bezienswaardigheden in Peking. Dit paleis ligt op de Heuvel van het Lange Leven aan een prachtig meer. Dit paleis bevat meerdere paleizen, maar ook bruggen, tempels, paviljoenen, uitgestrekte tuinen en fijne wandelpaden. Het Zomerpaleis werd ooit door de Chinese keizer als buitenpaleis gebruikt wanneer het in de binnenstad te warm werd tijdens de zomer. Inmiddels is dit paleis al lange tijd open voor bezoekers en kun je het paleis iedere dag bezoeken. Let wel op dat je voor sommige bezienswaardigheden een apart ticket nodig hebt. Koop deze dan ook van tevoren, want dit scheelt je weer wachten.

De verboden stad

De Verboden Stad is een stad die ongeveer 980 gebouwen telt. De bouw hiervan nam wel 14 jaar in beslag. Ga je deze stad bezoeken, dan is het zeker aan te raden hier goed de tijd voor te nemen. Deze stad is namelijk erg groot en werkelijk prachtig. Je zal er je ogen uitkijken. De Verboden Stad was vroeger het onderkomen van de keizer, zijn familie en zijn onderdanen. Deze stad was niet toegankelijk voor het volk en werd daarom De Verboden Stad genoemd. Pas sinds de afgelopen eeuw is De Verboden Stad toegankelijk voor bezoekers. Tegenwoordig is het een groot museum met prachtige stukken uit de oude tijden.

Yonghetempel

De Yonghetempel is een prachtige tempel om te zien en staat ook wel bekend als de Lama tempel. Dit is een klooster en tempel van de gelukschool van het Tibetaans Boeddhisme. Je kunt de tempel in het noordoosten van Beijing vinden. Er zijn iets minder toeristen dan op de andere plekken, wat het fijn maakt om door deze tempel te lopen. Deze tempel is zeker de moeite van het bezoeken waard, omdat er ontzettend veel te zien valt.

De Chinese muur

Ben je in Peking, dan mag je absoluut niet vergeten om de Chinese muur te bezoeken. Dit is echt een must see. Je kunt vanaf Peking meerdere stukken van de Chinese muur goed bereiken. Het is dan ook vrij eenvoudig om een bezoekje te bieden aan deze prachtige muur. Zo kun je ervoor kiezen om mee te gaan met een tour, de taxi naar de Chinese muur te nemen of gewoon het openbaar vervoer te pakken. Mutianyu en Badaling liggen wat dat betreft het meest bij Peking in de buurt, maar let wel op dat deze delen het meest toeristisch zijn. Wil je een minder toeristisch deel bezoeken, dan zal je een stukje verder moeten rijden.

Weet jij al welke bezienswaardigheden in Peking je zeker gaat bezoeken? 

Wat te doen in Peking feature image 01
Recente blog artikelen
Belangrijke Chinese woorden/zinnen voor op vakantie
Ga je binnenkort op reis naar China, maar weet je niet zo goed hoe je je moet uitdrukken in deze taal?
Wat moet je weten over Chinese gebruiken?
Ben je in China, dan wil je je natuurlijk net zo gedragen als de Chinezen, zodat je een goede indruk maakt.
Shanghai of Hong Kong voor je vakantie?
Overweeg je om naar Shanghai of Hong Kong op vakantie te gaan? Beide steden zijn werkelijk prachtig en hebben zo hun eigen bezienswaardigheden te bieden. Om je te helpen bij je keuze, vertellen wij je in dit artikel meer over Shanghai en Hong Kong en wat er in deze steden zoal te zien en te doen is.
10 dingen die je gezien moet hebben in China
Ben jij benieuwd welke 10 dingen je zeker gezien moet hebben als je op vakantie bent in China? China kent vele mooie bezienswaardigheden, waardoor je genoeg te kiezen hebt. Om je op weg te helpen, hebben wij de 10 mooiste bezienswaardigheden in China voor je op een rijtje gezet.