10 dingen die je gezien moet hebben in China

Samenvatting Artikel

Deze 10 must-sees in China moet jij zeker bezoeken

Ben jij benieuwd welke 10 dingen je zeker gezien moet hebben als je op vakantie bent in China? China kent vele mooie bezienswaardigheden, waardoor je genoeg te kiezen hebt. Om je op weg te helpen, hebben wij de 10 mooiste bezienswaardigheden in China voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder en zet deze prachtige plekken meteen op jouw lijstje!

1. De Verboden Stad

De Verboden Stad is het grootste paleizencomplex ter wereld. Dit was de stad van waaruit de keizers het land bestuurden tijdens de Ming en de Qing-dynastie. Dit paleis was lang afgesloten voor publiek, maar vanaf de 19e eeuw konden vele toeristen een kijkje nemen in De Verboden Stad. Deze stad staat tevens al sinds 1987 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

2. De Chinese muur

De Chinese Muur mag je zeker niet overslaan tijdens jouw bezoek aan China. Dit is een van de grootste toeristische trekpleisters van dit land. De muur is een uit aarde en stenen gebouwde verdedigingsmuur en ligt in het noorden van China. De Chinese Muur is wel 5.000 kilometer lang.

3. Terracottaleger

Ook het Terracottaleger wordt veel bezocht door toeristen. Dit is een archeologische vondst van 9.099 soldaten. Deze waren een gift voor het graf van de eerste Chinese Keizer Qin Shi Huangdi. Je kunt het terracottaleger in de buurt van de stad Xi’an vinden.

4. Het Zomerpaleis

Het Zomerpaleis is een prachtig paleis wat vroeger door de keizers bewoond werd. Het ligt ongeveer 15 kilometer buiten Beijing en is omringd door een prachtig Chinees park. Trek hier gerust een dag voor uit, want je zal er vele prachtige tempels, paviljoens, meren en andere mooie dingen zien. 

5. De Tempel van de Hemel

De Tempel van de Hemel is een van de mooiste Chinese tempels. Ook is het een van de grootste tempels. Het is een van de vier belangrijkste tempels van Beijing, waarvan de Tempel van de Hemel de meest bekende is. Zeker een bezoekje waard!

6. Zhangjiajie National Park

Misschien ken je de film Avatar wel. Als je fan bent van deze prachtige landschappen, moet je zeker Zhangjiajie National Park bezoeken. Dit park kun je vinden in het noordwesten van Hunan en bestaat uit een prachtig mystiek landschap van de meest indrukwekkende rotsen.

7. Shangri La

In Shangri La waan je je zowaar in Tibet. Dit is een prachtige stad die zich hoog in de bergen tussen Yunnan, Sichuan en Tibet bevindt. Ook kun je er de meest prachtige Tibetaanse kloosters bezoeken.

8. Lijiang

In Lijiang kun je lekker verdwalen in een doolhof van straatjes tussen verschillende oude houten gebouwen en stromende kanalen. Het is een van de meest bezochte steden in het noorden van Yunnan. 

9. Huang Shan

Huang Shan noemt men ook wel de ‘Yellow Mountains’ en kun je vinden in het oosten van China. Dit is een van de grootste bezienswaardigheden van het land. De berg biedt een spectaculair uitzicht en is dan ook zeker de moeite waard om te beklimmen. 

10. Suzhou

Suzhou staat ook wel bekend als het Venetië van China. Bezoek je Suzhou, dan zal je ook meteen te weten komen waarom. De kanalen, boten en gondels doen je meteen denken aan Venetië in Italië. Ben je in China, dan mag je deze plek zeker niet overslaan. Zels Marco Polo vond dit een van de mooiste plekken van China.

Ben je benieuwd welke Chinese woorden en zinnen handig zijn tijdens je reis? Lees dan snel verder.

10 dingen die je gezien moet hebben in China feature image 01
Recente blog artikelen
Belangrijke Chinese woorden/zinnen voor op vakantie
Ga je binnenkort op reis naar China, maar weet je niet zo goed hoe je je moet uitdrukken in deze taal?
Wat moet je weten over Chinese gebruiken?
Ben je in China, dan wil je je natuurlijk net zo gedragen als de Chinezen, zodat je een goede indruk maakt.
Shanghai of Hong Kong voor je vakantie?
Overweeg je om naar Shanghai of Hong Kong op vakantie te gaan? Beide steden zijn werkelijk prachtig en hebben zo hun eigen bezienswaardigheden te bieden. Om je te helpen bij je keuze, vertellen wij je in dit artikel meer over Shanghai en Hong Kong en wat er in deze steden zoal te zien en te doen is.
De meest bekende gerechten in China
Ben jij benieuwd wat de meest bekende gerechten in China zijn? Er zijn zoveel lekkere gerechten die uit China komen en waar we ook hier in Nederland heerlijk van smullen. In dit artikel hebben wij de meest bekende en tevens lekkerste Chinese gerechten voor je op een rijtje gezet.