Shanghai of Hong Kong voor je vakantie?

Samenvatting Artikel

Alles over Shanghai en Hong Kong

Overweeg je om naar Shanghai of Hong Kong op vakantie te gaan? Beide steden zijn werkelijk prachtig en hebben zo hun eigen bezienswaardigheden te bieden. Om je te helpen bij je keuze, vertellen wij je in dit artikel meer over Shanghai en Hong Kong en wat er in deze steden zoal te zien en te doen is. Lees snel verder en ontdek wat Shanghai en Hong Kong je allemaal te bieden hebben!

Dit is Shanghai

Shanghai is werkelijk een geweldige stad voor een vakantie of stedentrip. Deze stad slaapt namelijk nooit. Shanghai beschikt over de meest moderne wolkenkrabbers, een levendig uitgaanscentrum en luxe winkelcentra. Vergeet niet de Bund te bekijken. Dit is een boulevard langs de rivier waar prachtige koloniale huizen staan. Shanghai trekt vele mensen uit verschillende werelddelen en is tegenwoordig een smeltkroes van verschillende culturen. Dit maakt Shanghai een interessante en bijzondere stad om te bezoeken.

Dit kun je doen in Shanghai

Shanghai heeft vele leuke bezienswaardigheden en wijken die je kunt bezoeken. Zo kun je bij de Bund een wandeling langs de rivier maken, straatartiesten bekijken of meedoen aan een sessie Tai Chi. Ook kun je de oude wijk Xintiando bezoeken, waar je lekker kunt winkelen en ‘s nachts kunt stappen. Voor winkelen zit je overigens ook goed aan Nanjing Road. Dit is een wereldberoemde plek om te shoppen. Wil je meer toeristische bezienswaardigheden bezoeken, dan raden we aan de Oriental Pearl Tower te bezoeken. Deze biedt een geweldig uitzicht over de stad. Ook de St. Ignatius Kathedraal is een van de vele mooie tempels die je kunt bezoeken. Je zal hier een oase van rust vinden midden in de grote stad. Ben je in Shanghai, dan is ook het maken van een riviercruise een echte aanrader. 

Dit is Hong Kong

Hong Kong is onderdeel van China, maar heeft een eigen regering. Hong kong is gelegen aan zee op een prachtig bergachtig landschap. Hierdoor trekt deze stad vele mensen aan. Naast vele tempels zul je hier ook diverse soorten grote winkelcentra tegenkomen. Hong Kong (wat ook wel voor ‘geurige haven’ staat( heeft zijn naam te danken aan de wierook die in de haven verhandeld werd. 200 jaar geleden was Hong Hong nog maar een klein vissersdorpje. Dit werd echter een wereldstad toen de Britten Hong Kong in de 19e eeuw veroverden en als doorvoerhaven gebruikten voor het doorvoeren van opium.

Wat te doen in Hong Kong?

Ben je in Hong Kong, dan zijn er verschillende bezienswaardigheden die je niet mag overslaan. Denk bijvoorbeeld aan The Peak. Dit is het hoogste punt van Hongkong, waar je een geweldig uitzicht over de stad hebt. Loop je de uitgestippelde route naar dit punt, dan zal je ook prachtige stukken natuur tegenkomen. Ook de Man Mo tempel is zeker het bezoeken waard. Dit is de oudste en meest beroemde tempel van Hong Kong die is opgedragen aan de god van de oorlog en de god van de literatuur. Binnen kun je je toekomst laten voorspellen door waarzeggers. Wil jij graag een museum bezoeken? Dan mag je het Hong Kong Museum of History zeker niet overslaan. Je leert en ziet hier van alles dat met de historie van Hong Kong te maken heeft. Denk aan vele foto’s, plattegronden en maquettes. Zo zie je hoe Hong Kong is geworden tot de stad die het nu is.

Weet jij al welke stad je zeker gaat bezoeken?

Shanghai of Hong Kong feature image 01
Recente blog artikelen
Belangrijke Chinese woorden/zinnen voor op vakantie
Ga je binnenkort op reis naar China, maar weet je niet zo goed hoe je je moet uitdrukken in deze taal?
Wat moet je weten over Chinese gebruiken?
Ben je in China, dan wil je je natuurlijk net zo gedragen als de Chinezen, zodat je een goede indruk maakt.
10 dingen die je gezien moet hebben in China
Ben jij benieuwd welke 10 dingen je zeker gezien moet hebben als je op vakantie bent in China? China kent vele mooie bezienswaardigheden, waardoor je genoeg te kiezen hebt. Om je op weg te helpen, hebben wij de 10 mooiste bezienswaardigheden in China voor je op een rijtje gezet.
De meest bekende gerechten in China
Ben jij benieuwd wat de meest bekende gerechten in China zijn? Er zijn zoveel lekkere gerechten die uit China komen en waar we ook hier in Nederland heerlijk van smullen. In dit artikel hebben wij de meest bekende en tevens lekkerste Chinese gerechten voor je op een rijtje gezet.